Aquesta setmana han començat a l’Àgora uns tallers per ajudar a la inserció laboral dels 126 joves EMPUJU, el programa de subvencions d’ocupació destinades a la contractació de persones jóvens per entitats locals, en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, per a l’exercici 2017.

Manolo Gomicia, regidor d’Empresa, Formació i Innovació, explica que «l’alcalde, Toni Francés, ja va prometre en la presentació del pla a Alcoi que es treballara per donar un valor afegit l’ «Avalem Joves» i que no fora només un programa per contractar joves, la intenció és aconseguir que estiguen preparats per a accedir al mercat laboral quan acabe el seu contracte, no només pels coneixements pràctics adquirits, sinó també amb tallers que els ajuden a la inserció laboral».

La primera acció que es va fer és realitzar un diagnòstic de cada jove, per poder fer grups homogenis per treballar amb ells les seues necessitats: ajuda per redactar el currículum, millorar les habilitats socials en entrevistes, saber utilitzar les xarxes socials per buscar treball, entre d’altres. És a dir, es farà una formació segons les necessitats detectades, realitzant si es considera oportú, també accions individuals.

Aquests tallers i la posterior atenció personalitzada, estan realitzant-los les dues tècniques d’inserció laborals contractades recentment per l’Ajuntament.

Cal recordar que Alcoi va sol·licitar 152 jóvens dins del programa de la Generalitat «Avalem joves». Amb una subvenció de 2.500.000 euros, ha sigut la segona població de tota la Comunitat, per darrere de València capital, que més diners i treballadors ha rebut, i estan contractats per un any.

Els joves no qualificats, que són els que estan rebent aquesta formació, treballen en quadrilles de diverses persones, coordinades i dirigides per funcionaris municipals que s’encarreguen de programar, preparar i controlar la feina realitzada d’acord a les necessitats de la ciutat.

Els 126 jóvens no qualificats del programa «Avalem Joves», 29 dones i 97 homes, j han eixit al carrer a fer tasques de millora de la ciutat després de rebre la formació necessària. D’aquests 126 contractats, 13 són pintors, 12 personal de neteja, 17 jardiners, 20 forestals, 4 electricistes, 26 conserges i 34 peons de la construcció.

Els altres 26 jóvens qualificats, 14 homes i 12 dones, treballen als departaments d’Esports, Alcaldia, Promoció Econòmica, Comerç, Obres i Serveis, Arquitectura, Habitatge, Medi Ambient, Enginyeria, Joventut, Comerç, Informàtica, Urbanisme, Personal, Contractació i Turisme.

Recordem, com ja va explicar el regidor de personal, Alberto Belda «per contractar s’ha seguit la proporció de joves qualificats i no qualificats de la nostra ciutat que hi ha al Servef, fem que més de 100 joves sense qualificar puguen millorar el seu currículum i en molts casos aprendre un ofici, al mateix temps que milloren la ciutat. Estem ajudant als més desfavorits, els joves que hem contractat són els que més dificultats tenen per encontrar treball, tal com demostren les dades del Servef, i amb aquests tallers volem ajudar-los que troben faena quan acaben els seus contractes».