Aquesta setmana s’han iniciat les obres per a la reconstrucció del mur de contenció de formigó armat en la carretera Molinar. Recordem que amb les pluges de finals de l’any passat el mur de maçoneria es va col·lapsar i va caure en part. L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha concedit les ajudes necessàries per a solucionar els danys ocasionats.
La construcció s’ha adjudicat per valor de 35.516,09 € a l’empresa Asfaltos y Construcciones Aitana, ACA S.L. El termini d’execució de l’obra és de 4 mesos.

El procediment de l’obra consistirà en uns moviments de la terra per fer el camí d’accés, amb desbrossament del camí. Llevaran totes les restes de l’esfondrament; terres i enderrocs. Després faran l’excavació de la cimentació del mur i formigonat de la cimentació amb unes mesures aproximades de 6 x 4 x 1,20 metres. Finalment reconstruiran el mur de formigó armat de 6 metres de llarg i 9,5 d’alt, amb un ample variable de 0,6 a 0,9 metres. A més, es reconstruirà la vorera i tancat proper al mur.

El regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, afirma que «amb aquestes obres volem resoldre un dels problemes que vam patir l’any passat amb les fortes pluges. L’Ajuntament tenia preparat el projecte i una vegada ens han adjudicat les ajudes, hem iniciat ràpidament els tràmits per a dur endavant aquesta actuació».