«El Clérigo» entra en l’ordre del dia del plenari de novembre que es realitzarà el pròxim dilluns. El Govern municipal ha desbloquejat la situació d’aquesta àrea industrial, paralitzada des de fa 16 anys. En cas d’aprovar-se aquest document, passarà a exposició pública durant 45 dies, s’aprovarà per l’Ajuntament de manera provisional i s’enviarà a Conselleria per a la seua aprovació definitiva. El govern pretén amb aquesta iniciativa que les obres s’acaben i les parcel·les industrials es posen a disposició de les diferents empreses interessades. Amb l’aprovació de «El Clérigo», Alcoi crearà sòl industrial per primera volta després de més de 20 anys.

«El Clérigo» està situat a la zona de la Beniata i connecta el Santiago Payá amb l’àrea del Cementeri, té una superfície de 172.000 m², 100.000 d’ells edificables i és d’iniciativa privada. L’alcalde, Toni Francés, explica la situació d’aquesta àrea industrial: «Hem aconseguit desbloquejar la situació de «El Clérigo» després de 16 anys. Pel que ens comenten els promotors, hi ha diferents empreses interessades a adquirir parcel·les al «Clérigo». Després de 20 anys es torna a crear sòl industrial a la ciutat, ja que l’últim polígon aprovat va ser en 1997 per un govern socialista».

L’últim polígon industrial inaugurat a la ciutat va ser El Santiago Payá aprovat en 1997. L’anterior govern del Partit Popular, essent regidor d’urbanisme, Fernando Pastor, va anunciar la creació de «El Clérigo» el 2001 però quan van abandonar el govern al 2011, l’anunci no s’hi havia materialitzat.

L’alcalde afegeix: «A banda de desbloquejar la situació per a crear nou sòl industrial després de més de 20 anys, invertim per a què el sòl que tenim siga de millor qualitat, essent el municipi valencià que més diners ha invertit en millora de polígons industrials de tota la Comunitat Valenciana. Per primer volta en la ciutat hem fet una actuació de millora en totes les àrees de la ciutat de més de 3 milions d’euros, amb l’ajuda de l’IVACE. L’última enquesta de l’INE ens identificava com la segona àrea industrial d’Espanya en importància, i la prioritat d’aquest Govern és treballar per a seguir sent una ciutat industrial capdavantera».