L’Ajuntament d’Alcoi ha formalitzat la seua adhesió al Pacte Contra la Violència Masclista i de Gènere, i s’uneix d’aquesta manera a les institucions i la massa social valenciana que demana la fi de les agressions masclistes. Es tracta d’un pacte impulsat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, així com per la vice-presidència de la Generalitat Valenciana, amb un total de 293 mesures i que ha estat subscrit en la seua concepció per 63 representants de diferents estaments polítics i socials.

L’adhesió al pacte es pot realitzar personalment o en nom d’una entitat a la següent direcció web. Fins al moment més de 6.000 persones i 550 entitats s’han adherit al pacte, entre elles 121 persones i 13 entitats pertanyents a la comarca de l’Alcoià.

La regidora de Benestar Social i Igualtat, Aroa Mira, ja ha signat el pacte, i insta a tota la ciutadania a que «també aporte el seu gra de sorra per combatre un dels pitjors problemes que pateix la societat actual».

El Teatre Calderón és altra de les entitats que ha subscrit el pacte, i ho ha fet amb la proposta d’incloure a les normes de la sala del teatre un capítol especial per tal d’evitar tot tipus d’actitud masclista, tant entre el públic com entre les companyies visitants i el seu personal.

Cal dir que aquest acord es troba estructurat en cinc eixos: garantir una societat lliure i segura contra la violència de gènere; feminitzar la societat; coordinar el treball en xarxa per a atendre les dones víctimes de violència masclista i els seus fills i filles; la socialització perquè aquest tipus de violència siga concebut com un conflicte polític; i la dotació d’un pressupost estable per a poder desenvolupar i implementar els objectius consensuats.