Ja s’està col·locant els sistemes acústics per als semàfors. Una de les iniciatives aprovades en els pressupostos participatius de 2017. El cost total de la iniciativa és de 42.000 euros i permetrà adaptar la majoria dels semàfors de la ciutat.

Maria Baca, regidora de Democràcia Participativa, destaca el projecte elegit pels ciutadans: «Parlem d’un projecte que han votat els ciutadans, demostrant la sensibilitat cap a les persones amb diversitat funcional que hi ha en la societat alcoiana. Amb la millora dels semàfors, sumat al sistema per a sords que hem implantat i les diferents obres previstes per millorar l’accessibilitat, aconseguirem que Alcoi siga una ciutat on totes les persones, independentment de les nostres característiques, estiguem a gust».

Els sistemes adaptats per a invidents s’estan col·locant en 37 encreuaments, els quals han estat consensuats pels tècnics municipals i l’ONCE, que ha indicat les seues preferències.

Aquests 37 punts, adequats per a invidents, funcionaran amb el sistema del Bluetooth del telèfon, és a dir que no sonaran cada vegada que el semàfor estiga verd, tan sols quan activen el sistema. Aquesta actuació complementarà altres iniciatives que estan realitzant-se en matèria d’accessibilitat en la ciutat, com el projecte S-Visual per a atendre als sords en la llengua de signes o el Pla d’Accessibilitat, el primer aprovat per un municipi de la Comunitat Valenciana.

Pressupostos participatius 2018

Recordem que està en marxa el procés per la votació dels pressupostos participatius d’aquest any que finalitzarà el 30 de novembre. Es pot votar per internet entrant a http://alcoiparticipa.ajualcoi.org o de forma presencial en: la Xarxa de Biblioteques Públiques d’Alcoi: Ricardo Senabre la Uixola i Zona Nord, de dilluns a divendres en horari d’obertura. També al Departament de Participació Ciutadana, C/ Major, 10 – 2n, de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores, al Servei d’Informació i Atenció al Ciutadà (SIAC), C/ Sant Llorenç, núm. 2, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores i al Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre – Centre d’Esports, Av. Juan Gil Albert, 6, dreta, en l’horari d’obertura.

EN MARXA LES OBRES PER A QUE ELS SEMÀFORS D’ALCOI TINGUEN SENYAL ACÚSTIC PER A INVIDENTS