El barri de la Zona Nord sumarà la construcció d’una nova superfície dedicada a l’hostaleria. Serà en l’entrada nord de la ciutat, en el número 18 del Carrer València cantonada amb Ausiàs March. Aquest divendres s’ha aprovat per Junta de Govern la llicència d’obres per al projecte. Amb aquesta iniciativa i amb l’obertura de l’Aldi prevista per a la primera setmana de desembre, la zona amb més població d’Alcoi es consolida com a un eix d’atracció de superfícies comercials per a tota la comarca.

Amb l’obertura de l’Aldi el pròxim 4 de desembre, que es trasllada des de Cocentaina fins a la cantonada de Lluís Vives amb Avinguda Joan Gil Abert, i que ha permés la urbanització del carrer Terrassa i la seua obertura al trànsit el mes vinent, la Zona Nord concentra la major part de les superfícies comercials i d’oci de la ciutat. A més del mercat municipal, el barri compta amb diferents superfícies d’alimentació (Mercadona, Lidl, Consum, Más y Más, Carry Cash; un hipermercat (EROSKI), i una superfície de menjar ràpid (McDonald’s) a la que se sumarà la nova construcció d’una altra superfície de menjar ràpid (Burger King), amb Auto King i benzinera.

La llicència d’obres aprovada afecta una ampla superfície en forma de ela que dóna a 3 carrers aprofitant el solar on se situava l’empresa de materials per a la construcció, «La Alameda». El solar comprén un ampli espai situat entre carretera València, Ausiàs March i Sant Joan Bosco.

El regidor de territori i ciutat intel·ligent, Manolo Gomicia, explica: «Aprovem un nou projecte privat, constatant que Alcoi torna a ser pol d’atracció de projectes comercials i capital comarcal atraient les franquícies més importants que, durant alguns anys, vam perdre a favor d’altres poblacions del voltant. La iniciativa privada vol estar a Alcoi i això és fruit del treball que es porta fent als últims anys per recuperar la capitalitat que havíem perdut, atraent nous serveis i infraestructures com la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, el nou campus de la Universitat d’Alacant o la subseu de l’IVAM a Alcoi i lluitant perquè altres es queden a Alcoi com Aitex».