El Consell Local de la Infància i l’adolescència (CLIA) s’ha constituït finalment a Alcoi, i amb ell la possibilitat per als més joves d’opinar i decidir sobre les importants qüestions que afecten la ciutat. Avui a les 17.30 h en el Centre Cervantes Jove tindrà lloc l’acte oficial de constitució , en el qual presentar els 36 alumnes que conformaran el CLIA, tots escollits pel propi alumnat dels centres adherits a la iniciativa.

Concretament hi ha un representant de cinqué de primària per cada col·legi públic; un de primer i tercer d’ESO per cada institut; i per cada centre concertat hi ha un representant de cinqué de primària, un de primer d’ESO, i un altre de tercer d’ESO. S’ha de dir que la paritat fou una exigència en el procés de votació, per la qual cosa es va voler que els candidats per a cada càrrec representatiu foren xiquets i xiquetes a parts iguals.

Tal com afirmava l’alcalde, Toni Francés, en compareixença pública, «el CLIA és una de les iniciatives que s’està duent a terme per part de l’Ajuntament per tal d’obtenir el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància atorgat per UNICEF». Recordava a més l’alcalde que «aquest il·lusionant i transformador projecte pretén implicar els més joves en el procés de presa de decisions».

En total son 17 els centres escolars amb representació al CLIA: quatre públics (Horta Major, Miguel Hernández, Romeral i Sant Vicent), nou concertats (La Presentació, Josep Arnauda, La Salle, Sagrada Família, Salesians Joan XXIII, Salesians Sant Vicent Ferrer, Sant Roc, Sant Vicent de Paül i Santa Anna) tres instituts (Andreu Sempere, Cotes Baixes i Pare Vitòria), i un centre d’educació especial (Tomàs Llàcer).