L’esperat projecte amb el qual renovar el carrer Entença es troba més a prop de materialitzar-se. Després que el contracte de licitació fóra aprovat durant la junta de govern del passat 16 d’octubre, les empreses han tingut vint-i-sis dies naturals per tal de presentar les seues ofertes en un procediment totalment obert i transparents. Una vegada finalitzat aquest termini, s’han rebut 39 ofertes diferents interessades en treballar en aquesta iniciativa alcoiana.

Com ja recordava l’alcalde Toni Francés recentment en roda de premsa, «amb aquest ambiciós projecte es donarà resposta a una demanda que veïns i veïnes d’Alcoi han palesat durant les últimes dècades». A més, assegurava l’alcalde, «les obres busques impulsar comercialment la zona i constituir una mostra d’allò que hauran de ser els carrers d’Alcoi en el futur».

El regidor de Territori i Ciutat Intel·ligent, Manolo Gomicia, ha destacat la innovació del projecte i l’interés que ha despertat: «Hem tingut un gran nombre d’empreses que han presentat pressupost per fer el projecte del carrer Entença perquè es tracta d’una iniciativa molt interessant, atraient per la quantitat però també per les innovadores característiques del projecte. Moltes empreses volen incorporar una obra d’aquest tipus al seu currículum».

La inversió està xifrada en 2 milions d’euros amb els quals actuar sobre el quilòmetre de llargària que té aquest carrer. Està previst que l’inici de les obres tinga lloc al llarg de 2018, amb una duració d’11 mesos repartits en quatre fases. L’Ajuntament està treballant també per habilitar zones d’aparcament als voltants d’un carrer que connecta diversos barris d’Alcoi. El projecte d’Entença està finançat amb els 10 milions d’euros de Fondos Europeus FEDER que Alcoi ha aconseguit amb l’EDUSI.

Durant la primera fase s’actuarà entre Espronceda i Isabel la Catòlica; en la segona entre Isabel la Catòlica i Góngora; en la tercera entre Góngora i Isaac Peral; i finalment en el tram que discorre per La Vaguada. Cal dir que les obres propiciaran únicament el tall de la circulació sobre els trams en què s’estiga treballant, amb l’excepció això sí de la tercera fase, la qual habilitarà un dels dos carrils perquè la circulació es realitze al llarg del carrer. D’altra banda, durant la primera fase, al carrer Isabel la Catòlica s‘ha previst el doble sentit de circulació.

Així doncs, el futur carrer Entença disposarà de sistemes de control de la semafòrica i la il·luminació, voreres amb material absorbent de CO₂, presència d’arbrat a tot el carrer, sensors per obtenir informació de caràcter ambiental o un sistema de càmeres per controlar l’accés de vehicles i els límits de velocitat.

Carrer Entença

Carrer Entença