L’agència valenciana de turisme porta a terme, en el marc de la promoció del nadal, un blog trip per diferents pobles de les nostres comarques com són Alcoi, Xixona, Ibi, Onil, Castalla i Biar A la nostra ciutat, aquest blog trip serà el dissabte dia 9.

La iniciativa naix de la unió d’aquests pobles en voler fer una promoció territorial del nadal valencià, tenint en compte el que és genuí i enriquidor que cada poble aporta al concepte comú de destinació per a aquestes dates i dins del sector de turisme familiar. ‘Alcoi ciutat del Nadal’, els joguets, el torró, la gastronomia casolana de les nostres terres fa d’aquesta destinació un lloc únic i exclusiu per passar les festes de nadal i reis.

La regidora de Turisme d’Alcoi, Lorena Zamorano, destaca que: «la unió fa la força i a les comarques de l’interior sols ens queda unir-nos amb projectes comuns si aspirem a ser destinació turística de qualitat. Una àmplia oferta amb una bona organització i coordinació serà el revulsiu perquè l’interior atraga molt del turisme que ara es queda a les nostres costes. Continuarem obrint línies de col·laboració entre tots els pobles del voltant perquè el turisme siga una font d’ingressos més per a les nostres comarques».

Zamorano, també ha volgut agrair als establiments hostalers que participen, ja que «oferiran de forma gratuïta, allotjament, esmorzar, dinar i sopar. Aquesta és una forma de promocionar destí i establiments, i un exemple de com amb la col·laboració publicoprivada es poden dur endavant moltes iniciatives».

La ruta per la nostra ciutat inclourà la visita al Museu Explora, la ruta Descobreix Alcoi de la Mà de Tirisiti i la visita al Mercat de Nadal a la Glorieta; tot açò durant el matí. Després de dinar la visita seguirà pel Museu Alcoià de la Festa (MAF), entrada al Betlem de Tirisiti, concloent a l’exposició d’escenografies betlemistes a l’església de Santa Maria.

El video-bloguer ‘Viajando con Diego’ serà el que estarà a la nostra ciutat. El seu canal de vídeos està dirigit a viatgers actius que cerquen alternatives a les guies de viatge convencionals per a veure destinacions i realitzar activitats.

Així descriu aquest video-blogger el seu treball: «Els nostres usuaris pertanyen a una nova generació de rodamons que cerquen destinacions i activitats diferents i que utilitzen INTERNET per a informar-se. Lluny de l’estil dels tradicionals documentals de viatges, els nostres vídeos parlen el llenguatge dels nous mitjans de comunicació audiovisual i es caracteritzen per la seua agilitat i la seua frescor, que recorda a un vídeo clip musical».