Compromís  culpabilitza  de «falta d’interés del govern municipal a l’hora de treballar pel nostre patrimoni cultural». Asseveren que «tot queda en grans titulars i notícies de cara a la galeria, però després la feina més important, la de despatx, acaba sense fer-se».

Justifiquen les declaracions assegurant que recentment s’han concedit ajudes, per part de la Conselleria de Cultura, per als béns patrimoni declarats per la UNESCO, recordant que a Alcoi en tenim un i de gran rellevància com són les pintures de la Sarga, «novament el govern socialista de Toni Francès ens ha fet perdre diners als alcoians, esta vegada denegada per no presentar la documentació a temps. Alcoi ha estat l’únic ajuntament que concorria a les ajudes que no ha aconseguit la subvenció» diu el portaveu Marius Ivorra.

Ivorra continua «Sembla que no és interessant per als nostres regidors, que prefereixen fer rodes de premsa, presentacions de plans estratègics, de macro projectes, que difícilment podem veure realitzats; per contraposició, hem perdut subvencions per a fer tallers ocupacionals, per a contractació de majors de 45 anys, entre d’altres i ara l’última, la de Promoció i foment del patrimoni declarat per la UNESCO»