El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha afirmat que en 2017 «la Conselleria d’Economia ha invertit més de 6 milions d’euros per modernitzar un total d’11 polígons industrials de l’Alcoià».

«Gràcies a estes ajudes -ha explicat- s’estan millorant els accessos, la seguretat, enllumenat, passarel·les per a vianants o senyalització dels polígons que es modernitzaran i presentaran una millor imatge en benefici dels ciutadans, empreses instal·lades, treballadors i com a reclam per a l’arribada de nous projectes».

Climent ha explicat que aquesta inversió s’emmarca en la ordre d’ajudes que per primera vegada ha publicat l’Ivace dirigida a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics de la Comunitat.

El conseller i la directora general de l’Ivace, Júlia Company, han visitat les obres d’adequació dels Polígons Industrials de Cotes Baixes i Santiago Payà i Sant Benet a la ciutat d’Alcoi. En aquest sentit, Climent ha subratllat que Alcoi és on s’han presentat un major nombre de projectes: un total de cinc que sumen 2,7 milions d’euros d’inversió.

Polígon Industrial Cotes Baixes d’Alcoi

Cotes Baixes té una superfície de 536.739 m2 i 182 empreses instal·lades i en ell s’estan instal·lant càmeres de seguretat amb visionat en les dependències de la Policia Local i estan produint-se actuacions per millorar la mobilitat urbana amb la finalització del carril bici o la creació d’una passarel·la vianant.

També es completarà la urbanització de la rotonda d’accés com a presentació del polígon i altres actuacions com la col·locació arbrat en els dos vials per millorar la imatge urbana i contribuir un espai més sostenible, substitució de les lluminàries VSAP per Led, implantació d’un punt per a la recollida de residus i creació d’un circuit de running o biosaludable i un espai lliure arbrat.

La creació d’una pàgina web per connectar serveis, empreses i ubicació a través d’internet, la urbanització de la prolongació de la Avinguda Hispanidad i repavimentació dels carrers B i G del polígons, la senyalització dels carrers i instal·lació de panells informatius als accessos i la senyalització horitzontal de totes les zones del polígon també estan duent-se a terme per a millorar i modernitzar el polígon.

Polígon Industrial Santiago Payà i Sant Benet d’Alcoi

El Polígon Industrial Santiago Payà i Sant Benet amb 46 empreses i 443.857,93 m2 compta amb una ajuda d’Ivace per a la instal·lació de càmeres de seguretat amb detecció de matrícules i visionat a les dependències de la Policia Local, creació d’un carril bici dins del polígon i d’un itinerari vianant a través de zones verdes perimetrals i millora de la rotonda d’accés. Arbrat d’alineació a zones verdes perimetrals.

També es contempla la substitució de lluminàries de VSAP per lluminàries de Led, la instal·lació fotovoltaica per l’abastiment de consum previst amb noves làmpades Led, adequació de la zona verda per establir recorregut biosaludable, creació d’una pàgina web amb informació del polígon industrial accessible a l’Ivace, desdoblament del vial d’accés, ampliació del vial amb un altre carril i eliminació de l’actual semàfor, senyalització de tots els carrers del polígon i senyalització horitzontal de totes les zones i ampliació de la connexió al llit de la xarxa de pluvials en Sant Benet.