La regidoria de Turisme organitza cada dissabte unes visites guiades per la ciutat amb el nom de ‘Descobreix Alcoi’. Aquestes rutes han tingut diferents temàtiques al llarg de l’any, passant de l’Alcoi Medieval, a les Fonts i l’aigua i acabant amb el Modernisme. En total hi ha hagut 2079 visitants.

«Les rutes descobreix Alcoi cada vegada tenen una major acceptació i són més conegudes, des de l’Ajuntament oferim de manera gratuïta tots els dissabtes pel matí l’opció de recórrer amb un guia qualificat la nostra ciutat durant dues hores, aquests turistes després es queden en molts casos a dinar o inclús a passar el cap de setmana», indica la regidora de Turisme, Lorena Zamorano.

Pel que fa a les xifres totals, 923 turistes eren de fora de la ciutat, dels quals 721 eren de la Comunitat Valenciana, 148 de la resta d’Espanya i 14 internacionals.

«Les rutes, no són només per a la gent de fora, també és important que la gent d’Alcoi conega la ciutat, per d’aquesta manera poder transmetre a la resta de la ciutadania, els grans valors històrics i patrimonials que tenim. En aquest cas, gràcies a la Setmana del Modernisme l’interés per fer aquestes rutes ha augmentat considerablement i ha fet que molts alcoians descobrisquen i admiren més encara la seua ciutat».

Cal destacar el mes de setembre amb la Setmana del Modernisme, que va tindre un total de 1001 visitants, sent 689 d’Alcoi, i 312 de fora. D’aquests 279 eren de la Comunitat Valenciana, 30 de la resta d’Espanya i 3 internacionals.

Durant el dissabtes de desembre estan duent-se endavant les visites guiades teatralitzades amb les quals descobrir «Alcoi de la mà del Tirisiti». Amb aquestes rutes es pretén donar a conéixer de manera didàctica als més menuts el patrimoni modernista de la ciutat. L’activitat es porta a terme en horari d’11 a 13 h els dies 2, 9, 16, 23 i 30 de desembre. Els grups seran reduïts, d’unes 60 persones, i partiran des de la Tourist Info. Quant a les inscripcions, aquestes s’han de realitzar trucant per telèfon a la Tourist Info (96 553 71 55) o a la web de turisme.

Visita guiada al Cercle Industrial

Visita guiada al Cementeri