Els amants de l’skateboard a la ciutat d’Alcoi disposaran d’una nova zona on practicar aquesta activitat. Es tracta del nou skatepark ubicat a la zona enjardinada del riu Riquer, enfront del col·legi Santa Ana, la construcció del qual es va iniciar la setmana passada. S’espera que amb un termini d’execució per sota dels dos mesos l’obra puga estar finalitzada a principis del pròxim any. Cinc operaris treballaran en aquestes actuacions, que han estat licitades per un import de 37.192 € a l’empresa Guerola.

Aquesta xifra s’ha de sumar als  38.647 € amb els quals s’està duent a terme la construcció d’un circuit biosaludable “riverfit” al llarg del riu Riquer. Recordem que aquestes dues iniciatives van ser aprovades conjuntament en el marc dels pressupostos participatius 2017, sent la quarta proposta més votada amb un pressupost inicial de 80.000 €.

Quant a les consideracions tècniques de la pista d’skate, es començarà  per un condicionament de la superfície de treball sobre la qual poder construir una llosa de formigó de 20 cm de gruix i 400 m² d’extensió. Al damunt d’aquesta superfície es disposaran els elements que permetran als skaters realitzar trucs amb el seu monopatí; en total seran deu: un kicker (rampa per fer trucs enlaire), un piló de forma cilíndrica, un doble banc de salt, tres tests situats al centre de la pista, dos «planter» (un gran i l’altre curt), i dos raïls (el llarg, de quatre metres d’extensió, i el curt, de dos metres).

El regidor d’esports, Alberto Belda, afirma que aquest projecte «s’ha consensuat amb la comunitat d’skaters d’Alcoi, que des de fa uns anys demandava un nou espai on poder desenvolupar la seua pràctica esportiva. És, de fet, el mateix que es va dur a terme amb els usuaris de la zona workout, abans de la construcció d’aquesta». Belda recorda que una vegada s’haja construït la passarel·la per sota del pont de Cervantes, «la vertebració del llit del riu serà una realitat, en permetre connectar el circuit riverfit amb l’skatepark».

Obres pista skatepark