EL PSOE ha decidit presentar una moció per al proper plenari 18 de desembre per a reivindicar els trets diferencials del Nadal Alcoià davant alguns comentaris a les “xarxes socials” que han interpretat la figura del “patge” de «blackface».

Des del grup socialista entenen que «el Nadal alcoià és de totes i tots i no s’ha de polititzar per això, davant dels comentaris d’alguns contra la figura del “patge” i del racisme de les nostres tradicions, hem sigut molt prudents sense entrar a contestar públicament determinats comentaris. Com a institució tenim l’orgull i la gran responsabilitat de representar a tota la ciutat d’Alcoi».

Des del grup socialista també s’explica que les xarxes són llocs de comunicació i diàleg i, per això, tampoc s’ha llevat cap comentari sempre que no haja atemptat contra la legalitat. «Alguns ciutadans ens han demanat que llevarem els comentaris però creiem que tot el món té dret a expressar dins del límits democràtics la seua opinió. Nosaltres estem orgullosos dels nostres trets diferencials i de mostrar el nostre Nadal al món, no tenim res del que avergonyir-nos ni amagar. Som una ciutat oberta i tolerant i tenim les portes obertes a tots aquells que vullguen conèixer i descobrir en persona el que fem i com ho fem».

Els socialistes destaquen que els alcoians han contestat de manera individual amb molt respecte, i tranquil·litat a diferents interpretacions dels “patges”, majoritàriament de gent de fora de la ciutat. I destaquen que els comentaris dels alcoians davant certs comentaris han demostrat la maduresa de la societat alcoiana. El PSOE entén també que cal una contestació institucional i el lloc on cal reivindicar les nostres tradicionals i festes, des del respecte, la igualtat i la tolerància és el plenari municipal, el màxim lloc de la representativitat democràtica d’aquesta ciutat.

Els socialistes volen a través d’aquesta moció, «reivindicar una festa que sempre ha comptat amb un consens molt gran en Alcoi, fora de polèmiques, i envoltada per la màgia, la innocència i la il·lusió». La moció ha sigut presentada en la reunió de portaveus per a ser tractada al plenari del proper dilluns 18 de desembre.