El concurs d’aparadorisme va tancar les seues inscripcions l’1 de desembre amb un total de 31 comerços participants. Les bases indiquen que els aparadors han d’estar instal·lats des del 8 de desembre fins al 6 de gener, i estar relacionats amb el Nadal alcoià. Amb aquesta iniciativa, s’intenta que la ciutat i el seu nadal tinga un al·licient més per fer d’aquesta festa un reclam cultural i turístic únic.

El concurs presenta dues categories, una per al comerç tradicional i una altra per a locals d’hostaleria i serveis. Del total de comerços participants 26 pertanyen a la primera categoria i altres 5 a la de locals d’hostaleria. Els negocis optaran a dos premis en cada categoria, el primer, valorat en 500 €, i un de segon, valorat en 300 €.

Quant a la distribució per barris, Santa Rosa és el que major nombre de comerços adherits a la iniciativa presenta, amb 10; el segueix el Centre amb 9, l’Ensanche amb 7, i per últim la Zona Nord amb 5.

El jurat valorarà: caracterització del Nadal alcoià, originalitat i creativitat, decoració de la façana i accessos, ambientació dins de l’establiment, il·luminació i utilització de productes propis. També existia la possibilitat per als comerciants de demanar la col·laboració d’equips d’alumnes de l’Escola d’Art i Disseny d’Alcoi, que participaran en la totalitat d’equips existents. Els comerços havien de fer constar en la seua sol·licitud si volien rebre aquesta ajuda, la qual ha estat condicionada al nombre d’estudiants de l’EASD participants en la iniciativa.

Cal dir que els alumnes tenen la possibilitat de rebre un incentiu de 250 € (a repartir si es tracta d’una tasca en grup) en cas que l’aparador en el qual hagen col·laborat obtinga el primer premi en una de les dues categories.

La regidora de Comerç, Vanesa Moltó, es mostra molt agraïda pel treball de les entitats i comerços associats a la iniciativa, el treball dels quals ha sigut «decisiu per tal de crear la imatge i el segell únic d’Alcoi, Ciutat del Nadal».

Comerç al Carrer Mossen Torresgrosa

Comerç al Carrer Mossen Torresgrosa