El regidor i portaveu de Compromís Màrius Ivorra ha declarat que «el govern socialista, i especialment el regidor Gomicia ens ven constantment l’Smart City com un projecte de millora de la ciutat; des de Compromís li hem proposat diferents vegades propostes i solucions per beneficiar els alcoians».

En Compromís entenen que una Smart City «no és carregar mòbils o tindre Internet al carrer. Pensem que en una ciutat intel·ligent s’ha de facilitar la vida als ciutadans donant informació en tot moment de l’estat de la població».

Esta vegada el que proposen al govern socialista, diuen, «és millorar problemes als nostres veïns i visitants amb mobilitat reduïda». Els que necessiten anar amb el seu vehicle a fer alguna gestió a algun organisme oficial, siga l’Ajuntament, Suma, Seguretat Social, Hisenda o qualsevol altre, on necesiten trobar zona reservada per a aparcar prop d’aquestes oficines o edificis a la nostra ciutat.

Per al portaveu «fer la ciutat més adaptada és important per a la nostra formació, però no sols se soluciona rebaixant les voreres en els passos de vianants, o amb senyals acústics, la tecnologia ens pot ajudar».

«La nostra intenció –explica Ivorra– és realitzar un prec per incloure als pressupostos del 2018 on demanarem aprofitant les possibilitats de la càtedra Smart City, la confecció d’un espai a la web de l’Ajuntament d’Alcoi i una APP per a identificar els carrers on podrem trobar aquestes places reservades, i si estan ocupades o no. Com a treball previ, cal la realització d’un estudi dels edificis públics de la ciutat i la possibilitat de reservar espais propers com a aparcaments per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda».

I Màrius Ivorra ha acabat dient que «no cal fer projectes faraònics, ni extremadament innovadors, l’aplicació de la tecnologia que ja fem servir cada dia, en la vida de la ciutat, i en aquest cas, en la vida de les persones amb mobilitat reduïda, ens pot facilitar la vida a la ciutat, que al cap i a la fi és la finalitat de l’Smart City».