L’auditori del Centre Cultural Mario Silvestre d’Alcoi ha acollit aquest matí un acte amb el qual, l’escriptor alcoià Carles Cortés, ha interactuat amb un grup d’estudiants al voltant de la seua última novel·la, «El retorn dels llops marins». Més d’un centenar d’alumnes dels centres La Salle, Santa Ana i Cotes Baixes han tingut doncs l’oportunitat d’exposar davant l’autor les impressions derivades de la lectura de l’obra.

Els regidors Alberto Belda i Raül Llopis, s’han deixat veure a l’acte, donant així suport a un dels escriptors locals més reconeguts de l’actual panorama valencià. Belda ha indicat que «des de l’Ajuntament hem col·laborat amb aquest acte, considerem que és molt interessant perquè fomenta la lectura i també que els joves comencen a escriure. Valorem que els nostres joves puguen compartir amb altres les impressions de la lectura d’aquest llibre i també amb l’autor a què els ha pogut aclarir les seues inquietuds d’en què es va inspirar, com es fa per escriure, entre molts altres dubtes que li han plantejat a l’escriptor alcoià».

«El retorn dels llops marins», va suposar la primera incursió de Cortés en l’àmbit de la novel·la juvenil i fou publicada a finals del passat any per l’editorial Santillana, mitjançant la seua col·lecció de novel·la en valencià, Voramar.

En paraules de l’autor, es tracta d’una «història de ficció de quatre adolescents que van amb els seus professors de viatge per primera vegada a Tabarca; parteix d’una situació real però adquireix tints fantàstics, perquè una vegada allí es troben amb personatges misteriosos». Cortés continua, afirmant que «l’obra té un caràcter clàssic d’aventures, que a més compta amb els elements d’intriga i misteri requerits en una novel·la per a adolescents de 12 a 16 anys».