Una nova exposició temporal es presenta avui dilluns 18 de desembre en el Museu Arqueològic d’Alcoi. La mostra reuneix una selecció de restes òssies humanes que presenten lesions, patologies i evidències de rituals, com les marques atribuïdes a pràctiques de canibalisme que mostren algunes restes òssies del jaciment mesolític de les Coves de Santa Maira (Castell de Castells). La selecció s’ha realitzat íntegrament amb restes de les col·leccions del Museu Arqueològic d’Alcoi, que compta amb cranis trepanats i tumors cranials, així com artrosis, anèmies i altres patologies. Es mostren també inhumacions que evidencien la mort prematura de perinatals relacionats amb possibles complicacions de l’embaràs i el part.

Aquesta exposició ha sigut realitzada per investigadors de l’Institut Universitari de Recerca en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH) i de l’Àrea de Prehistòria de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant. Es va inaugurar el novembre passat en el Museu de la Universitat d’Alacant, amb motiu de la celebració del XIV Congrés Nacional i Internacional de Paleopatologia. L’exposició s’inaugura el dilluns 18 de desembre, a les 19,30 h. i podrà visitar-se fins al 25 de febrer de 2018.