El divendres va tindre lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi, la presentació del llibre «Tiempo de sombras: la represión en Alcoi desde la Guerra Civil a los años 70», un treball conjunt dels historiadors Àngel Beneito Lloris, Francisco Moreno Sáez i Josep Lluís Santonja Cardona. L’acte va comptar amb la presència dels autors així com de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

Aquest llibre és un voluminós estudi de la repressió encetada en 1936 i que es va allargar fins l’arribada de la democràcia als anys 70 del passat segle XX.

Segons expliquen els autors «Fins ara no s’havia dut a terme a Alcoi cap treball que superara el merament quantitatiu sobre les víctimes de la repressió republicana i els afusellats pels vencedors en finalitzar la Guerra Civil. Tocava conèixer ja, amb noms i cognoms, els milers de persones, naturals o veïnes d’Alcoi que, en un moment o un altre, van ser empresonades, depurades, vigilades, investigades i perseguides, o van passar per camps de treball o batallons disciplinaris repartits per mitja Espanya, o que van partir a l’exili. També calia conèixer altres formes de repressió, com l’econòmica, la cultural o sobre les dones».

L’estudi tanca amb un complet apèndix biogràfic sobre quasi 4.000 persones afectades per la repressió durant la guerra i la postguerra.

Públic al acte