L’Oficina Municipal d’Atenció al Consumidor ha realitzat des de l’inici del curs 22 sessions dels tallers destinats a fomentar el consum responsable entre els escolars. El Romeral, José Arnauda, Miguel Hernández i Sant Vicent són els CEIP que de moment han acollit els dos tipus de tallers programats, als quals, en paraules de la regidora de Consum, María Baca, «s’inculca en els més menuts la necessitat de reflexionar al voltant de les pràctiques consumistes, així com de les vies alternatives a aquestes».

‘Juegos del Mundo’, el primer dels dos tallers, està enfocat als alumnes d’infantil de 3 anys; d’aquest s’han dut a terme dues sessions, concretament al CEIP Sant Vicent. Al taller, els escolars participen en una dinàmica de grup on deuen parlar de l’ús que donen a les seues joguines, seguida d’un joc teatralitzat i d’un petit col·loqui on se’ls vol fer considerar si les joguines són imprescindibles per a gaudir plenament. L’objectiu és doncs fer-los entendre que el joc no va associat indivisiblement a la materialitat d’una joguina.

L’altre dels tallers, ‘Juego y juguetes y cuentos para pensar’, contempla dues sessions i està enfocat als primers cursos de primària. Els col·legis que han acollit aquests tallers fins al moment són El Romeral (12 sessions), José Arnauda (4 sessions) i Miguel Hernández (4 sessions). En ells, els menuts participants, a través d’una dinàmica grupal coneguda com teranyina, participen en una representació teatral on reflexionen sobre els excessos i capricis associats al consum.  En una segona sessió, nens i nenes elaboren una joguina i comproven de primera mà que per a gaudir l’únic que cal és imaginació i bona companyia.