Alcoi tindrà un eix municipal ciclista-vianant continu que creuarà longitudinalment el nucli urbà de la ciutat. L’extensió aproximada del recorregut d’aquest vial serà d’uns 10 km i connectarà la Via Verda, el barri de Santa Rosa, l’Eixample i la Zona Nord.

Els quatre trams en els quals s’actuarà seran els següents: Via Verda, tram Batoi – Poliesportiu, Montdúber – Mestre J.Ribera Montes – Escultor Peresejo – Esplanada de l’antic traçat ferrocarril Alcoi/Alacant – Avd. Carmen Vidal – Avd. Tirant Lo Blanc.

L’administració local confia poder finançar la meitat del projecte amb una dotació dels fons Feder. Si aquest fóra el cas, el projecte ascendiria als 900.000 € i la subvenció cobriria la meitat d’aquesta quantitat. A finals del pròxim gener es coneixerà la resolució de les ajudes, a les quals s’opta en règim de concurrència competitiva. Tal com recorda el regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, “la ciutat té moltes possibilitats d’aconseguir aquesta ajuda, ja que és de les poques que disposa d’un pla de mobilitat urbana”. El termini d’execució de les actuacions serà de 8 mesos i una de les condicions imposades per tal de rebre la subvenció serà acabar-les abans d’abril de 2019. S’estima que la mesura podria beneficiar a un volum potencial de 14.000 usuaris.