Un projecte més votat als pressupostos participatius 2017 permetrà crear un carril bici que unirà el polígon Cotes Baixes amb el Viaducte a través del barri de la Zona Nord. Aquesta actuació va unida a la construcció de quatre carrils bici als polígons de la ciutat, que ja ha estat executada, així com el futur projecte d’una via per a ciclistes i vianants que unirà Batoi amb Zona Nord. Tot un seguit de projectes que reforcen l’aposta d’Alcoi per un model de ciutat sostenible i amable per a les persones.

El projecte per a introduir el carril bici tindrà en total 1.300 metres i passarà pel carrer Pare Poveda, Alcalde Agustí Albors, Avinguda Andalusia, Ferran el Catòlic fins a Sant Joan Bosco, enllaçant amb el carril bici que ja està construït en el polígon Cotes Baixes. D’aquesta manera, la ciutat quedarà connectada entre el barri de la Zona Nord i el del Viaducte amb un carril bici.

El projecte de carril bici ha estat adjudicat a l’empresa PAVASAL per un import global de 33.076,30 euros. Les obres està previst que s’inicien a principi d’any i tinguen una duració d’un parell de mesos. Maria Baca, regidora de Participació ciutadana, explica : «Sabem que hi ha una inquietud ciutadana amb el tema del carril bici perquè el projecte va ser el més votat dels pressupostos participatius del 2017. La iniciativa plantejava només una introducció però no volíem que es quedara com un tram aïllat per això hem apostat per unir dos barris i donar-li continuïtat al carril creat al polígon Cotes Baixes».

Cal recordar que aquest 2017, a través del pla de millora de polígons que té un import global de 3 milions d’euros, s’han creat carrils bici en quatre de les cinc àrees industrials d’Alcoi. Al polígon Santiago Payá, a la Beniata, carril que connecta amb la pujada a la Font Roja; el de Cotes Baixes que amb aquesta nova iniciativa estarà connectat amb el Viaducte. I en Cotes Altes que connecta amb Serelles i que també està previst que connecte amb el nou projecte de la via Batoi-Zona Nord.

Aquest nou projecte per connectar la via verda de Batoi i la trama urbana el va presentar el divendres passat el regidor de medi ambient, Jordi Martínez. El projecte opta a ajudes de la Generalitat per valor d’un milió d’euros i d’aprovar-se s’hauria d’executar al llarg de 2018. El propi Martínez destacava al presentar el projecte que la iniciativa estava previst realitzar-la encara que no es poguera finalment accedir a la subvenció.