«Guaita,Tienda de Lencería» i «A Foc i Flama» han aconseguit els primers premis en el concurs d’aparadorisme «Alcoi Ciutat del Nadal», i tindran 500 euros cadascú de premi. Els segons premis, de 300 euros cadascun, són per «Fernando Cano Ropa Hombre» i «Pepe’s Coffe and Co.»

L’Ajuntament d’Alcoi ha organitzat aquest concurs amb la  col·laboració de la Cambra de Comerç, la Federació de Comerç i Afins d’Alcoi, l’Associació Comarcal d’Empresaris de Comerç d’Alcoi i l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi.

El concurs presenta dues categories, una per al comerç tradicional i una altra per a locals d’hostaleria i serveis. Del total de 31 comerços participants, 26 pertanyen a la primera categoria i els altres 5, a la de locals d’hostaleria. La temàtica s’ha centrat en les tradicions nadalenques alcoianes.Quant a la distribució per barris, Santa Rosa és el que major nombre de comerços adherits a la iniciativa presenta, amb 10; el segueix el Centre amb 9, l’Eixample amb 7, i per últim la Zona Nord amb 5.

Com ja vam informar, els comerços podien sol·licitat la col·laboració d’alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi. Els alumnes participants tenien la possibilitat de rebre un incentiu de 250 € (a repartir si es tracta d’una tasca en grup) en cas que l’aparador en el qual hagueren col·laborat obtingués el primer premi en una de les dues categories. En aquest cas, ha guanyat a Foc i Flama, amb la col·laboració de 5 alumnes de l’EASD d’Alcoi que es repartiran els 250 euros.

La regidora de Comerç, Vanessa Moltó, es mostra molt agraïda pel treball de les entitats, l’Escola i comerços associats a la iniciativa, i ha felicitat als guanyadors. Moltó destaca que «un dels objectius principals del concurs és la potenciació del xicotet i mitjà comerç i la dinamització de la vida comercial de la ciutat».

La regidora ha convidat a tots els ciutadans a gaudir dels aparadors de la ciutat  i valorar la feina dels comerciants «ja que aquests establiments de proximitat donen vida i ambient als nostres barris». Amb aquesta iniciativa s’intenta també que la ciutat i el seu nadal tinga un al·licient més per fer d’aquesta festa un reclam cultural i turístic únic.
El jurat ha valorat diferents aspectes com la caracterització del Nadal alcoià, originalitat i creativitat, decoració de la façana i accessos, ambientació dins de l’establiment, il·luminació i utilització de productes propis.