Els pressupostos de la Diputació d’Alacant, que es van aprovar la setmana passada, inclouen una subvenció nominativa a favor de l’Ajuntament d’Alcoi per a les obres de manteniment i conservació de l’Illa de Rodes per un import de 239.456,77 euros. Es compleix així amb el compromís que el president de la Diputació va adquirir de donar suport a aquest projecte, després que l’alcalde Toni Francés li presentara el contingut d’aquest.

La Diputació d’Alacant entén que es tracta d’una iniciativa que transcendeix l’àmbit municipal, ja que es pretén que el Parc Tecnològic de l’Illa de Rodes siga un projecte tractor a la província d’Alacant. Aquest suport continuarà durant els anys vinents a mesura que avance l’execució del projecte.

Aquesta subvenció permetrà iniciar els primers treballs per a ubicar a l’Illa de Rodes un Parc Tecnològic Urbà així com diferents dotacions culturals i socials. Cal recordar que aquest projecte és un dels més importants per al futur econòmic de la ciutat i forma part de l’Estratègia EDUSI que va ser aprovada pel Ministeri.

Hui el Govern Municipal ha aprovat la licitació de les obres de manteniment i conservació, es tracta d’uns treballs previs que inclouen la consolidació de les façanes, recuperació del refugi antiaeri, així com la consolidació de l’interior de l’immoble i catalogació de tots els elements. Aquest projecte té un termini d’execució de 3 mesos i un pressupost de 239.456,77 euros.
A principi d’any el plenari de l’Ajuntament aprovarà el canvi d’ús d’aquesta parcel·la que actualment té una qualificació educativa i passarà a ser dotacional. A partir d’eixe moment es podrà contractar la redacció del projecte d’execució per a poder continuar amb les actuacions que faran d’aquest espai, actualment degradat, un centre de referència en Innovació i Investigació. L’Ajuntament d’Alcoi disposarà en 2018 d’un pressupost de 2.700.000 euros dels més de sis milions en els quals està valorat el projecte.