El Consell ha donat conformitat a l’avantprojecte de Llei de la Generalitat, de Protecció d’Espais Naturals. La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha explicat que aquesta normativa, l’actualització de la qual era “una necessitat imperiosa” després de 20 anys, pretén millorar la gestió dels espais naturals i “garantir la seua preservació a llarg termini”.

“Al llarg dels successius governs anteriors, els espais naturals protegits no van comptar amb un model de gestió definit”, ha indicat la vicepresidenta, qui ha incidit que “la declaració com a espai natural protegit estava feta sense cap procés de participació social, responent a interessos polítics conjunturals i no sempre coincidents amb les necessitats de millora d’aquests espais”.

Oltra ha remarcat que el nou model de conservació i gestió d’aquests espais “proposa una dinàmica més activa, compromesa i coherent amb el teixit social i territorial valencià”.

Per la seua banda, la consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, que ha intervingut, al costat de la vicepresidenta, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià per a explicar el contingut d’aquest avantprojecte de llei de Protecció d’Espais Naturals, que pretén “unificar tota la normativa vigent i adaptara a la legislació estatal”.

Cebrián ha assegurat que es vol aconseguir una llei “àgil, aplicable, eficaç i adaptable a la realitat ambiental i social de la Comunitat Valenciana”.

Cal recordar que el terme municipal d’Alcoi compta amb dos parcs naturals, el del Carrascar de la Font Roja i la Serra de Mariola.

Penyes Monteses des del Montcabrer - Parc Natural de la Serra de Mariola

Penyes Monteses des del Montcabrer – Parc Natural de la Serra de Mariola