La Sant Silvestre Alcoiana torna un any més als nostres carrers, i amb ella la possibilitat d’acabar l’any lúdicament i esportiva. La cursa celebra la seua dotzena edició el pròxim 31 de desembre amb l’eixida programada per a les 18 h.

La prova que està organitzada pel Centre d’Esports i el Club Atletisme Alcoi, amb Mutua Levante com patrocinador oficial, compta a hores d’ara amb prop de 600 inscrits mitjançant la web, al que hi ha que sumar els que ho estan fent a última hora al mateix Centre d’Esports.

«Aquesta és la millor forma d’acabar l’any fent esport en família, una prova no competitiva, lúdica, en la que els premis no són per als més ràpids, i si per a les millors disfresses», indica, Alberto Belda.

Com ja es tradició el Centre d’Esports proposa a un veterà de l’atletisme local donar l’eixida de la prova, en aquest cas a Julián Camarena. La seua família ha agraït l’oferiment, tot i que l’ha declinat perquè no es troba en un bon estat de salut, per tal motiu serà Toni Giner, com a president del Club Atletisme Alcoi el que donarà l’eixida.

Una de les principals novetats serà l’arreplegada de dorsals, la qual s’efectuarà al Centre Comercial Alzamora durant el dissabte 30, de 18 a 21 h, i el diumenge 31 de desembre, d’11 a 14 h i de 15.30 a 17.30 h.

Els xiquets i xiquetes menors de 13 anys també podran participar en la cursa, concretament entre les 16.30 i les 18 h, quan es celebraran les proves per als més xicotetes.

A les 18 hores eixirà la Sant Silvestre amb el recorregut habitual de uns 6 Km aproximadament, Alçamora, Pont de Sant Roc, l’Alameda, Pont de Sant Jordi, Sant Tomàs, Plaça d’Espanya, Pintor Casanova (carrer Major), Placeta del Carbó, Sant Miquel, Santa Maria, Carrer del Carme, Puríssima, Sant Jaume, lateral de l’Escola d’Art, Barranc de Na Lloba, partida Tints fins al Muboma (Algessares), tornant per la vora del riu fins al carrer Barranc de Na Lloba, Bisbe Orberà, Sant Jordi, Plaça Emilio Sala, Bambú, País Valencià, Pont de Maria Cristina, i meta també al Passeig de Cervantes.

TALLS SENYALITZATS DE TRÀNSIT
Els talls de trànsit durant la prova ja han estat acordats per la Regidoria de Seguretat en col·laboració amb el Centre d’Esports. S’efectuaran talls als accessos a la llera del riu (Joan Valls, Camí Antic de Madrid, Barranc de Na Lloba i carrer Bambú com a accés a la plaça Emilio Sala) i a la mateixa vora del riu de 17.45 a 19 hores aproximadament. També es tallarà al trànsit a Alçamora-L’Alameda durant un temps aproximat de 10 minuts mentre passen els corredors, aquest tall seguirà pels carrers que passe la cursa, mentre passen els corredors.

L’Avinguda País Valencià fins el Pont de Maria Cristina estarà tallada al trànsit, excepte autobusos de 18 a 19 hores, mentre que al pont de Maria Cristina s’habilitarà un carril amb la senyalització de seguretat corresponent per a que els corredors puguen transitar amb la major comoditat. Es podrà baixar de la Beniata al pont per un carril, deixant el de la dreta del pont de seguretat, també es podrà circular des d’Oliver cap a la Beniata. La cursa està previst que acabe al voltant de les 19 hores.