La regidora de Compromis a l’Ajuntament d’Alcoi, Anna Climent, assevera que el nou contracte del bus aprovat fa uns anys “va nàixer amb deficiències que no s’han subsanat i que per a Compromís eren una condició sinequanon per a la seua aprovació”. A més de la fórmula, diu Comprmís, “que beneficiava substanciosament a l’empresa, denumcien moltes més irregularitats en eixe moment i part dels problemes encara persisteixen”.

Així, asseguren que quan es va aprovar la nova reestructuració de línies en la què se’n perdia una, encara no estava obert el pont de Paco Aura. Climent assegura: «aleshores es van comprometre a què, una volta el pont en actiu s’analitzaria la viabilitat de les línies, en especial la que passa pel pont. I això no s’ha fet».  Però el vertader camp de batalla, diu Compromís, està en el còmput de passatgers. La regidora llança un crit d’atenció: «L’empresa sempre declara que està en pèrdues perquè té pocs viatgers i l’Ajuntament ha d’abonar la diferència per a què a la mercantil li siga rentable mantindre el servei». “Però… l’empresa és l’única que sap quants viatgers pugen al bus i facilita eixa informació de manera críptica i poc fluïda (Compromís ho ha demanat en diverses comissions)” asseveren.

Compromís exigeix de nou, que s’instal·le un mecanisme de còmput per a què, automàticament, cada volta que puja un passatger a un autobús, a l’Ajuntament li aparega un apunt de registre on figure la data i hora, la parada on ha muntat i el tipus de bitllet. La regidora conclou: «així el consistori elaborarà les seues pròpies estadístiques, analitzarà les freqüències de cada línia, valorarà els ingressos que obté l’empresa i podrà traure conclusions i contrastar-ho amb les dades que actualment subministre TUASA».

Per un altra banda Compromís recorda que “la conflictivitat laboral torna a estar en boga, els treballadors denuncien precarietat laboral, contractacions anòmales, hores extraordinàries mal computades”, concloent que “el govern no pot posar-se de perfil”.