L’Ajuntament va donar a conèixer fa uns dies l’oferta d’ocupació pública per a 2017, on s’explicava que hi havia 5 places per a Policia Local per taxa de reposició, de les quals 3 eren per una disposició addicional entenent que aquestes tenien cabuda dins de la llei de racionalització de l’administració que limita les contractacions als ajuntaments. Finalment, subdelegació ha aplicat la interpretació més restrictiva de la llei i no ha admès la petició d’aquesta disposició pel que l’ajuntament no podrà traure aquestes tres places.

Alberto Belda, regidor de Personal, indica el següent: “ens havíem acollit a aquesta disposició, ja que la voluntat del Govern Local és atendre a les demandes que els membres de la Policia evidencien a causa de la falta d’efectius. La nostra voluntat és realitzar aquesta dotació d’efectius, però com ja hem dit més d’una vegada el Govern estatal ho impedeix, amb mesures molt restrictives que estan ofegant la capacitat de les administracions locals. En aquest cas, Subdelegació de Govern ha denegat aquestes 3 places al·legant que sent de caràcter addicional no es poden atorgar».

Belda destaca que aquesta interpretació restrictiva no ajuda a poder tindre la plantilla d’efectius que necessita una ciutat com Alcoi i afegeix: “Seria recomanable que la plataforma de la Policia Local dirigira les seues demandes també al Govern Central, entenem aquestes reivindicacions i ens pareixen lícites, sobretot, en un cos tan important pel servei públic però, si no canvien les restriccions estatal, es impossible traure les places vacants dins de la legalitat».