Fins a 29 zones repartides per la ciutat han estat incloses en la campanya per al control de la processionària, campanya que l’Ajuntament d’Alcoi ha volgut avançar causa del canvi de models de temperatura i precipitacions. Les actuacions, dutes a terme entre els dies 3 i 13 del passat novembre, foren realitzades per una empresa especialitzada en el control de plagues amb la qual l’administració local té subscrit un contracte. El producte biològic emprat destaca per una baixa toxicitat per a persones, aus i mamífers, gràcies a la poca persistència en el medi.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, destaca que la campanya, iniciada habitualment en febrer o març, «s’ha avançat, ja que l’eruga ha baixat dels pins abans». Les àrees on s’ha actuat inclouen punts de gran afluència de gent, com per exemple centres educatius o esportius; a més, destaca Martínez, «a l’hora de considerar els punts d’actuació, s’han atés les peticions de la ciutadania».

Entre la quasi trentena de zones es troben: els col·legis Sant Roc, Santa Ana, Sant Vicent Paúl i el Conservatori de Música i Dansa Joan Cantó; zones verdes com els parcs de Caramanxel, de la Zona Nord, de Cantagallet, del Viaducte, la Glorieta, Passeig de Cervantes, la pinada entre el Romeral i la Colònia d’Aviació i la part baixa del Ponts de la Petxina i Sant Jordi; centres esportius com els poliesportius Francisco Laporta, Caramanxel i les piscines municipals; els carrers Ausiàs March, Isaac Peral i Pas del Benissaidó; la carretera de Banyeres i el Camí de la Murtera; dependències municipals com el dipòsit de detinguts i el cementiri; i altres zones de la ciutat com Gormaig, el recinte ferial, els voltants del barri de la font Dolça, Mascarella de Ferrán, Pla de la Fàbrica, Fila Cordón i el Centre de dia d’Alzheimer.

Per al tractament es va emprar un producte biològic que genera una elevada mortalitat de la plaga; per a la seua disseminació s’emprà un canó polvoritzador, de llarg abast, adherit a un vehicle tot terreny.