El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que “l’aposta de sector tèxtil-llar valencià per la innovació, la tecnologia i la qualitat s’està traduint en els últims anys en un important augment de les vendes, de les exportacions i de l’obertura de nous mercats per tot el món ”

Rafa Climent ha assenyalat que les últimes dades de comerç exterior, entre el període de gener a setembre de 2017, xifren les exportacions del tèxtil valencià en més de 695 milions d’euros, el que significa un augment del 4,6% respecte al mateix període de l’ any anterior.

El conseller, acompanyat per la directora general d’Internacionalització, Dolors Parra, al costat de representants de l’Associació d’Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (Ateval), ha visitat els estands de les empreses valencianes representades a la Fira Heimtextil de Frankfurt (Alemanya) i els han mostrat el seu suport, ja que “estan posicionant la marca, el producte, i estan generant molt valor afegit en el sector».

La Comunitat Valenciana aglutina el 70% de les 114 empreses espanyoles a la Fira Heimtextil, l’esdeveniment de referència més important del sector tèxtil-llar a nivell internacional.

En aquesta fira es presenten les novetats, tendències i col·leccions de disseny tèxtil d’interiors per a 2018, com a teixit per a tapisseria, roba de llit, bany i taula, cortines i cortinetes, i revestiment de parets.

Rafa Climent ha ressaltat la important tasca de promoció comercial i internacionalització que realitza Ateval, que “és un sector que ho està fent molt bé per consolidar la recuperació”, i ha manifestat que la voluntat de la Generalitat és “posar-nos a la seua disposició per facilitar-los les coses”. En aquest sentit, ha explicat que “des de la Conselleria d’Economia Sostenible també estem intentant aportar el nostre granet de sorra a través de nous instruments i ajudes que puguen millorar els seus productes i obrir nous mercats”.

“En 2017 les ajudes directes al sector han estat de 1,5 milions i per al 2018 hem fet una proposta de 2 milions, i també anem a augmentar els fons destinats especialment a la internacionalització a través de l’Ivace”, ha explicat el conseller.

El conseller ha declarat que la prioritat del Consell és continuar treballant i fent una aposta per la indústria perquè al final és ocupació estable. A més, “el sector industrial ens està ajudant a cohesionar més la nostra societat ia donar-li més estabilitat, molt més fins i tot que el sector serveis, com constaten les dades de 2017, que reflecteixen que de cada dos llocs de treball que generem en el tèxtil a Espanya , un es genera a la Comunitat Valenciana, i en l’àmbit industrial el percentatge de creixement també és del 50% respecte a les diferents ocupacions en el nostre territori “.

Climent ha recordat el pla de millora de polígons industrials i àrees industrials, en els que “esperem destinar uns 50 milions en els exercicis 2018 i 2019”, la Llei d’Àrees Industrials remesa per a la seua aprovació a Les Corts i el Pla Agenda Indústria 4.0 per la digitalització de les empreses “.