L’indicador que suposa l’oficina de turisme denota un increment de visitants del 24% respecte del 2016 durant el període nadalenc. Les xifres revelen que gràcies a l’oferta conjunta que representa Alcoi Ciutat del Nadal, la ciutat està aconseguint desestacionalitzar la demanda que tradicionalment es concentrava en el dia del Bàndol i Cavalcada. Les xifres llancen l’evidència que Alcoi creix exponencialment en visitants tots els caps de setmana des que començara la campana nadalenca a la fi de novembre. L’ampliació de l’oferta entorn al recurs del Nadal amb exposicions de cartells, de pessebres, rutes del Tirisiti, el Mercat de Nadal, l’oferta comercial, les sessions ampliades del Tirisiti, etc. estan donant els seus fruits aconseguint posicionar a Alcoi com una destinació turística per al període nadalenc més enllà de la trilogia. Esdeveniments com les Pastoretes, la Castanyera o la Nit de cap d’any comencen a incorporar-se a la tradició de moltes famílies de pobles veïns, que no conceben un nadal sense visitar en el Teatre Principal al nostre més benvolgut ambaixador Tirisiti.

Contundent en aquest sentit ha sigut el resultat de visitants del Casal del Nadal amb un total de visitants de 2.842 enfront dels 411 de l’any passat, 7 vegades més turistes sent molt significativa la xifra de desembre passant de 203 visitants del 2016 a 2.486 el 2017 el que representa 12 vegades més turistes l’any que acabem de tancar.

Respecte a les dades de visitants a la web de turisme, el més rellevant és l’increment d’usuaris de www.alcoyturismo.com en el període de Nadal, comptabilitzant del 29 de novembre al 7 de gener. S’ha passat dels 5.799 usuaris en 2016 als 9.811 en 2017. Quant a les visites de 20.683 en 2016, s’ha passat a 33.313 en 2017.

Per a la regidora de Turisme Lorena Zamorano «aquestes xifres són un indicador que reflecteix que anem per bon camí, que les polítiques de promoció estan donant els seus resultats i que la implicació de la ciutat és fonamental, en concret del sector comercial i turístic. La coordinació de les diferents regidories; festes, cultura, comerç i turisme en aquest projecte ha sigut i és clau, i és que ‘Alcoi ciutat del Nadal’ més enllà d’un eslògan el que pretén és crear contingut, ampliar la proposta nadalenca i dinamitzar econòmicament i culturalment la ciutat per més temps amb una oferta de qualitat, única i plena de valors tradicionals que de la mà d’entitats, associacions i del sector empresarial hem de ser capaços de mantenir, i sobretot canalitzar per a no morir d’èxit i no defraudar ni al visitant ni a nosaltres mateixos en el futur. Per açò és necessari reflexionar sobre la necessitat d’ampliar en serveis i dotacions de cara a poder proveir la demanda d’un turista cada vegada més exigent i un mercat cada vegada més competitiu. Per a açò és necessari que sector privat i administració es coordinen i donen alé a una emprenedoria vinculada al turisme, capaç no solament d’absorbir la demanda creixent sinó que servisca en si mateix d’atracció a la destinació».

A més, cal destacar, que com vam dir la cavalcada la van poder veure en directe a tota Espanya per Trece Tv. Mediaset havia anunciat que connectaria en directe als informatius, i el mateix dia de la Cavalcada, Antena 3 i Televisió Espanyola van confirmar a última hora la seua presència amb unitats mòbils per fer també connexions en directe.