Aquest cap de setmana es duran endavant a la ciutat les celebracions de Sant Antoni. Com ja anunciava el programa, les fogueres podien quedar suspeses en cas de risc, cas que s’ha confirmat amb el decret signat per la Directora General de Prevenció d’Incendis Forestals, Delia Álvarez, allargar el termini de prohibició de cremes per la falta de precipitacions i les altes temperatures per evitar riscs.

«Convidem a tota la ciutadania a participar en aquestes celebracions, tot i que no tindrem fogueres, podrem gaudir de la mateixa manera del nostre entorn natural, des de Conselleria expliquen que aquesta prohibició es deu a l’absència acumulada de precipitacions, acompanyada de temperatures excepcionalment altes i entrades successives de brises terrestres, el que genera una elevada disponibilitat perquè es creme la vegetació, el primer és la seguretat», afirma el regidor de Festes, Raül Llopis.

Els actes començaran dissabte a les 16.15 hores a la glorieta amb el Mercat organitzat per la Societat Protectora d’Animals i Plantes d’Alcoi. Quinze minuts després estan convocades totes les persones amb els animals que vulguen beneir a la plaça de Dins, des d’on aniran desfilant fins a la porta principal de la parròquia de Sant Maure i Sant Francesc. La comitiva anirà precedida pels Amics dels Cavalls. L’acte començarà a les 5 i a continuació hi haurà una xocolatada i jocs infantils a La Glorieta.
El diumenge a les 8,30 h serà la despertà. Trenta minuts després tindrà lloc la concentració al Poliesportiu Francisco Laporta, on se servirà timonet i herbero amb la col·laboració del Centre Excursionista d’Alcoi.

La romeria a peu començarà a les 9,30 h. A l’Ermita hi haurà aigua i aigua-sal per als romers. Allí, el grup de Danses Sant Jordi farà dansades i jocs fins a l’hora de la missa que serà a les 12.30 h.

El dia de la Romeria estarà prohibit l’accés amb vehicles de 7 a 15 hores. Hi haurà un servei gratuït d’autobús que eixirà cada 30 minuts aproximadament des de l’esplanada del Poliesportiu, estarà en funcionament de 9 a 15 hores.