El Centre cervantes jove (CCJ) ha acollit entre els mesos d’abril i desembre de l’any passat un total de 2.650 usuaris, el que suposa una mitja d’assistència mensual de 331 persones. Per rang d’edat, els usuaris de 13 a 30 anys representen vora el 55%, amb 1.453 visitants, seguits pels de 5 a 12 anys, que foren un total de 1.109. Per completar la xifra total, es troben els 88 que feren ús del Centre d’informació jove. Atenent la distribució mensual, desembre es posiciona com el mes que major volum d’activitat ha presentat, gràcies als seus 416 usuaris.

Tal com diu la regidora de Joventut, María Baca, «les positives xifres d’assistència venen donades, en part, per una rica i variada programació d’activitats». Sense anar més lluny, desembre va acollir algun dels tallers amb major èxit de participació de tot el període atés. Per exemple el taller «Vine a crear el teu instrument», que amb 85 joves majors de 12 anys fou el que més interés va suscitar d’entre tots els que es van organitzar, seguit molt a prop pel concert de nadal, en el qual, a més d’una actuació dels alumnes de l’Escola música Crescendo, es va dur a terme un taller de música moderna.

Alguna de les activitats programades per als pròxims dies consisteixen en un concurs de ball amb el joc Sing Star, el dia 21 a les 19 h; i una exposició pel dia mundial de l’holocaust, el dia 27 a la mateixa hora. Recordem que entre els serveis que ofereix el CCJ es troba la sala Wi-Fi, on es disposa de connexió sense fils a internet, i 10 tauletes a disposició dels usuaris; o la zona amics, que té una diana elèctrica, un futbolí i tres videoconsoles amb les seues respectives pantalles.