L’Ajuntament d’Alcoi va a portar avant, des del Departament de Promoció Econòmica, el projecte «Equips per a la cerca d’ocupació i emprenedoria». Està dirigit a persones aturades majors de 30 anys i inscrites com a demandants d’ocupació en el Servef, amb data límit el dilluns 22 de gener.

Alcoi serà una de les 5 localitats de la província on es duga endavant aquest projecte gràcies al conveni signat amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Els «Equips» estaran formats per un grup heterogeni de 15 a 20 persones aturades que dirigits per un entrenador professional o coach realitzaran accions d’orientació, formació i altres activitats específicament dissenyades per a cada equip i que utilitzant la metodologia del coaching, han aconseguit un èxit notable com a mètode per a potenciar al màxim el desenvolupament professional i personal dels participants en diverses Comunitats Autònomes.

Les persones integrants de l’«Equip» participaran de manera activa i solidària en la cerca, no solament de la seua pròpia ocupació sinó també del dels altres membres del seu equip, en un clima de confiança, creativitat i ajuda mútua, mitjançant la posada en comú de coneixements i col·laboració en la consecució d’una fi comuna, la qual cosa augmenta les probabilitats d’aconseguir ocupació.

Amb aquests processos proactius es potencien les habilitats dels grups participants i s’incrementen les seues probabilitats de trobar ocupació.

El temps de dedicació amb els participants aturats serà de 5 mesos, començarà aproximadament a la fi de febrer i es realitzarà en les dependències de l’Ajuntament.