Guanyar Alcoi amb la col·laboració d’Intersindical Valenciana (sindicat dels serveis públics valencians), organitza un col·loqui obert sota el títol: ESTÀ EN PERILL EL SISTEMA PÚBLIC DE PENSIONS?

Actualment hi ha un debat sobre la sostenibilitat a mitjà i llarg termini sobre les pensions públiques. Després de la depreciació de les pensions amb la seua congelació i posteriorment amb les ínfimes pujades del 0,25%, està havent-hi des de l’inici de la crisi econòmica una continuada pèrdua de poder adquisitiu per part dels pensionistes que, inclús des de la Fundación de Estudios de Economía Aplicada (Fedea), s’afirma que tal com està plantejat el sistema actual amb l’última regla de revalorització del Govern del PP, una pensionista podria arribar a perdre fins a un 30% del poder adquisitiu durant els 20 o 25 anys posteriors a la seua jubilació. Amb esta regla de revalorització actual, s’informa des de Fedea, les pensions pràcticament estaran congelades fins a 2060, amb sols un augment del 0,25% anual.

Davant esta situació d’empobriment continuat per part dels pensionistes, Guanyar Alcoi juntament amb Intersidical Valenciana han organitzat un col·loqui per debatre sobre esta qüestió, plantejar alternatives i una mirada de futur, social i sostenible per a les pensions públiques.

Este col·loqui, sota el títol ‘Està en perill el sistema públic de pensions?’, se celebrarà el pròxim dijous 25 de gener, a les 19 h al Club Amics de la UNESCO d’Alcoi (c/ Cid, 12).

La xarrada-debat comptarà amb professionals del sector i coneixedors d’aquesta realitat:

Héctor Illueca, doctor en Dret i Inspector de la Seguretat Social.
Pepa Albiach, militant d’Intersindical Valenciana experta en l’àrea d’igualtat.
Vicent Barber, responsable de jubilació en Intersindical Valenciana.