Durant el primer trimestre s’ha dut endavant la primera part de la campanya d’educació ambiental promoguda pel departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi. En total han participat 1.758 escolars de 13 centres educatius.
Al llarg d’aquests mesos s’ha treballat la gestió dels residus i la recollida selectiva d’aquests, mitjançant de la realització de 3 tallers. En el primer 771 participants han après a «Reduir, Reutilitzar i Reciclar: elaboració d’un objecte a partir de material reciclat». En el segon, 445 escolars han treballat el «Reciclatge d’oli de cuina» i finalment 542 han dut endavant la «Fabricació de paper reciclat».

Els tallers han sigut impartits per educadores qualificades a les aules dels 13 centres escolars, hi han participat: AIN (Asociación para la Integración del Niño), CEE Tomàs Llàcer, CEIP Horta Major, CEIP El Romeral, CEIP Miguel Hernández, CEIP Sant Vicent, CIP FP Batoi, Col·legi Esclaves, Col·legi Sant Roc, Col·legi José Arnauda, Col·legi La Presentació – Carmelites, IES Cotes Baixes i IES Pare Vitòria.

Al mes de febrer s’inicia la segona part de la campanya, la qual inclou: Repoblacions escolars, Taller en aula i visites guiades als espais naturals del Molinar i del Paratge Natural Municipal de Racó de Sant Bonaventura – Els Canalons, Visita al projecte Canyet, Taller en aula i visites als horts socials ecològics municipals, Taller d’energies renovables i visita a les instal·lacions de l’IES Cotes Baixes i Poliesportiu Francisco Laporta i una visita al Mas de Nyego.