Per tal que gent major i joves estudiants tinguen l’oportunitat de compartir coneixements i experiències, Alcoi acollirà un taller d’activitats intergeneracionals amb el qual salvar l’escletxa que separa aquests dos grups poblacionals. En aquest sentit, el passat dia 18 va tindre lloc al col·legi Sant Roc un primer encontre per constituir l’esmentat taller, on va participar cos docent i alumnat dels centres de La Salle i Sant Roc.

Una trentena d’usuaris de la tercera edat i 8 estudiants de secundària estigueren presents a la sessió on s’acordà que els encontres se celebraran cada 15 dies, amb l’excepció dels mesos de març i abril, quan els encontres seran una vegada al mes. D’aquesta manera es vol respectar els períodes d’exàmens.

A una reunió prèvia que va convocar la Mesa d’Envelliment actiu per al 20 de desembre, cada grup va fer les seues aportacions. Els jóvens de Sant Roc proposaren que les activitats es realitzaren en dependències del seu centre escolar a partir de les 17 h. Ells s’encarregarien d’instruir els més majors en l’ús de mòbils o tauletes; com per exemple a l’hora d’utilitzar whatsapp o skype, demanar cita mèdica, o emprar l’aplicació del transport urbà. Per la seua banda, els usuaris de la tercera edat podrien compartir els seus coneixements en matèria de gastronomia local, costums i relats antics, així com remeis casolans
Els docents de La Salle que participaren en la reunió proposaren un projecte anomenat «Realitats Humanes», amb el qual pretenen que els jóvens entren en contacte amb les persones majors per conéixer més a prop la realitat d’aquest col·lectiu.
La gènesi de la proposta s’ha de buscar ara fa un any al plenari juvenil per a celebrar el dia internacional de les ciutats educadores, a la xarxa estatal de les quals (RECE) pertany Alcoi.

La regidoria de Polítiques Socials té la intenció d’organitzar durant els pròxims mesos tallers de variada temàtica, com per exemple de dansa oriental, mindfulness, memòria activa, creixement personal i un d’anomenat «Vivir es descubrirse». La regidora de l’àrea, Aroa Mira, destaca que «l’objectiu és oferir unes activitats que fomenten el dinamisme i l’oci actiu entre els nostres majors».