En el marc de les ajudes de l’IVACE per a la regeneració de les àrees industrials de la ciutat, s’han establit tres instal·lacions solars fotovoltaiques que alimentaran l’enllumenat públic dels polígons de Cotes Baixes, Santiago Payá i Beniata. Una mida amb la que es deixaran d’emetre a l’atmosfera 52 tones de CO2 anuals.

La potència total instal·lada és de 55 kW, i depenent de l’època de l’any i el nivell d’insolació es podrà cobrir àmpliament la demanda total d’energia. Cal dir que en tots els polígons s’ha substituït el sistema d’il·luminació de vapor de sodi pel de tecnologia LED. Amb els excedents es podran alimentar també diferents estacions de recàrrega de vehicle elèctric instal·lades en el marc d’aquestes ajudes.

La implantació d’aquests sistemes s’emmarca a més en el full de ruta de l’Smart City. A les instal·lacions de les quals es disposa se’ls uniran altres en els pròxims mesos amb aquesta mateixa tecnologia, les quals subministraran d’energia neta i renovable a diferents edificis i instal·lacions municipals.

Per al regidor de Territori i Ciutat Intel·ligent, Manolo Gomicia, “l’estratègia de ciutat Smart City ens impulsa a adoptar mesures per a optimitzar l’eficiència energètica; iniciatives que han d’afavorir la inclusió d’Alcoi en la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents i, en última instància, millorar els serveis prestats a la ciutadania”.

Polígon de Cotes Baixes

Polígon de Cotes Baixes a Alcoi

Polígon de La Beniata

Polígon de La Beniata