Per tal de fomentar la mediació en la resolució de conflictes a les aules, la regidoria d’Educació i els centres educatius de la ciutat han organitzat per al present curs una sèrie d’accions formatives per al professorat en matèria de mediació. La primera d’elles tindrà lloc els propers 29 i 30 de gener amb les I Jornades de Convivència d’Alcoi. També s’han planificat uns cursos de formació en mediació i convivència dirigits al professorat que, s’espera puguen organitzar-se al pròxim mes de març. A la present campanya de sensibilització seguirà per al proper curs la implementació dels programes de mediació.

Més enllà de fomentar intervencions aïllades, es tracta de consensuar protocols comuns que s’adapten a les característiques de l’entorn. Es vol treballar sobre aspectes tan decisius com la detecció del Bulling, Ciberbylling i altres situacions de risc; la creació d’equips mediadors en els centres; o la gestió positiva dels conflictes.

Tornant al programa per a aquest any, les I jornades «Compartir para vivir» tindran lloc a l’Àgora els propers 29 i 30 de gener a partir de les 17.15 h ambdós dies. Al voltant de 100 membres de la comunitat educativa s’han inscrit, encara que la xifra final s’espera siga de 150. Fins a quatre ponències, una taula redona i un intercanvi d’experiències s’han organitzat per a unes jornades que també compten amb la col·laboració dels Serveis Psicopedagògics de la Generalitat Valenciana (SPES) i el Servei de Formació del Professorat (CEFIRE) d’Alacant.

El regidor d’Educació, Alberto Belda, destaca la necessitat de crear «una cultura de la mediació» en Alcoi; per tant, a l’actual i definit calendari d’accions, s’han de sumar uns tallers d’interculturalitat, destinats a l’alumnat i professorat, i unes jornades de bones pràctiques, per tal de compartir experiències a centres d’Alcoi i de la zona.

Cartell