En a penes quatre anys la ciutat d’Alcoi ha aconseguit posar el seu nom en el panorama internacional del lindy hop, La quarta edició del Winter Black Swing Festival, ha tornat a ser un éxit de participació. Fins a 467 hoppers (amants del lindy hop) han gaudit i ballat a ritme de swing aquest cap de setmana a la nostra ciutat, molt d’ells procedents de distints punts de l’estat espanyol i de l’estranger. El plat fort va tindre lloc la nit del dissabte, quan 455 participants es congregaren al ‘Circulo Industrial‘ per ballar tota la nit a ritme de música en directe.

La regidora de Joventut, María Baca, ens trasllada les valoracions dels membres de l’organització: «les previsions de participació s’han complit amb escreix, fins al punt que les entrades posades a la venda per internet es van exhaurir. Ni tan sols el mal oratge va dissuadir la gent; de fet, hi ha constància que alguns assistents van conduir el dissabte més de 200 km sota la pluja per tal d’aconseguir entrades». L’edil també ressalta el positiu impacte que l’esdeveniment va tindre en el sector de l’hostaleria, gràcies a l’increment de reserves en hotels i restaurants durant el passat cap de setmana.

Quant a la nacionalitat dels participants estrangers, es va registrar gent natural dels següents països: Andorra, Alemanya, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, França, Polònia, Regne Unit i Estats Units. La resta, 434 participants, procedien de l’estat espanyol, dels quals 317 ho feien de territori valencià. Així doncs gent de Castella la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Aragó, Múrcia, Andalusia, Madrid, Mallorca i Galícia també visitaren la nostra ciutat.

La presència de figures reconegudes en el món del lindy hop, com la del coreògraf britànic Ryan François, ha contribuït a l’èxit del Winter Black Swing Festival. També ha sigut decisiva, com reconeixien els organitzadors fa escassos dies en compareixença pública, les facilitats concedides per l’Ajuntament d’Alcoi, diuen. Fruit d’aquesta bona entesa s’han pogut organitzar activitats en llocs tan emblemàtics de la ciutat com la Plaça de Dins o el ‘Circulo Industrial’.

María Baca també destaca la inestimable tasca de l’associació Little Black, l’esforç de la qual permet que aquesta cita, «no solament es consolide, sinó que cresca any rere any».