La Biblioteca Infantil «Tirisiti», al centre històric d’Alcoi, obrirà les seues portes el proper dissabte 3 de febrer, en els baixos del Centre Cultural Mario Silvestre. El nou espai dedicat a la lectura dels més menuts ha volgut utilitzar a un dels personatges populars més estimat pels alcoians com a protagonista. Amb un espai per a l’animació lectora, la tecnologia i, sobretot, per als contes que ens fan somiar, la Biblioteca Tirisiti espera ser un espai de visita obligada per a tots. Cal recordar que la recuperació de la biblioteca infantil en el barri del Centre va ser un dels projectes elegit pels ciutadans en els pressupostos participatius de l’any passat.

La inauguració comptarà amb una animació lectora de l’alcoià, Jordi Raül Verdú, i espera comptar amb tots aquells amants de la lectura, la cultura i, especialment, els contes sense distinció d’edat.

Amb la nova biblioteca infantil, el barri del centre recupera aquest espai, i la xarxa de biblioteques municipals sumarà ja 5 recintes diferenciats: la Biblioteca Ricardo Senabre i la nova biblioteca infantil Tirisiti al centre; la Biblioteca de la Uixola al barri de Santa Rosa, i la biblioteca Zona nord al Centre Social de la Zona Nord. Cal recordar també, que als pressupostos participatius que es portaran endavant enguany ha sigut elegit el projecte d’una biblioteca infantil per a la Zona Nord. Per tant, en breu, la xarxa sumarà un nou espai.

Raül Llopis destaca la implicació de les alcoianes i els alcoians amb la cultura, i especialment, amb les biblioteques com espais interactius i atractius per a atraure a gent de tot tipus i edat: «En els pressupostos participatius gairebé tots els anys hem tingut alguna actuació relacionada amb les biblioteques, primer la dotació de nous notebooks, després la recuperació de la biblioteca infantil al centre, i aquest any amb una biblioteca infantil també per a la Zona Nord, un fet que demostra que els alcoians estimem les nostres biblioteques».

Llopis conclou: «Esperem que Tirisiti, eixe personatge meravellós que ens ha fet somiar a generacions i generacions d’alcoians, acompanye pel món dels contes a milers xiquetes i xiquets d’Alcoi als pròxims anys. És una tasca important la de Tirisiti perquè serà el que custodiarà el món dels contes, obrint-los la porta, a tots aquells que agafen un llibre, a un món d’aventures, sentiments, somnis i esperances, i convertint-los en lectors i amants de la cultura».

Cartell