Fa mes i mig es van iniciar la construcció de la futura rotonda del Collao. L’execució de les obres està prevista al voltant dels quatre mesos i mig. S’espera així que en primavera finalitzen les actuacions que s’estan duent a terme concretament a la cruïlla dels carrers Oliver, Camí Vell de Batoi, Mestre José Ribera Montes i la Carretera de Banyeres. Una solució per a reordenar el trànsit en aquesta entrada de la ciutat des de Banyeres en una zona d’elevada confluència i que a més de millores en la circulació, oferirà altres, tal com va explicar l’arquitecte en una visita recent.

Amb les obres es pretén ampliar l’espai per als vianants, a més de dignificar l’accés a l’estadi del Collao i donar-li una major seguretat, ja que segons van indicar, en cas d’emergència l’estadi es podria buidar ràpidament, però no és segur, ni està als protocols de seguretat tindre els aparcaments davant de les eixides. Aquest és un espai que els dies de partit podria tindre un ús d’oci.

La rotonda permetrà també captar les aigües que baixen de Batoi cap a Oliver, ja que tindrà el clavegueram suficient per fer-ho.
Cal recordar que aquesta actuació facilitarà l’accés a la part baixa de Batoi pel Camí Vell i el pont Pep Llinares, per on circularà l’autobús urbà, deixant d’anar pels túnels com ho fa en l’actualitat.

La construcció s’ha adjudicat per valor de 409.718,1 euros IVA inclòs, (338.610 sense iva) a l’empresa Vilor, després que aquesta presentara una oferta que rebaixava els 416.442,66 € estipulats inicialment a la licitació.

El regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, afirma que «amb aquestes obres s’està responent a la demanda del veïnat de Santa Rosa, que durant els últims anys ha sol·licitat l’actuació sobre aquest accés a la ciutat. És evident que ens trobem a un encreuament de molta aglomeració de vehicles amb distintes direccions així que la rotonda ajudarà a la fluïdesa i a evitar accidents, donant a més un gran espai per als vianants». Mentre, especialment a les xarxes socials, algunes persones han criticat el fet de que l’actuació suposa l’eliminació de places d’estacionament per als vehícles.

 

Obres a la rotonda del Collao

 

Obres a la rotonda del Collao