Guanyar Alcoi va presentar al Plenari una moció per la reforma de les pensions que va ser aprovada amb els vots a favor de Guanyar, Compromís i PSOE, l’abstenció de Ciudadanos i el vot en contra del Partido Popular.

“Donada la situació de precarietat a què es veuen abocades els i les pensionistes per culpa de les polítiques antisocials del Govern de l’estat”, diuen, Guanyar Alcoi va presentar una moció per tal d’instar al Govern de l’Estat que estudie una sèrie de mesures que asseguren el compliment de l’article 50 de la Constitució. Aquest article garanteix que les pensions seran adequades i periòdicament actualitzades per tal de mantenir una suficiència econòmica i digna de les persones pensionistes.

Segons la regidora Vicky Llàcer “Aquests articles de la constitució sembla que no són d’obligat compliment pel govern igual que tots aquells que garanteixen drets i benestar de la ciutadania”.

“Encara que aquest no siga un tema municipal, sí que afecta o afectarà en un futur a tota la ciutadania i per això des de Guanyar Alcoi es considera que urgeix que aquest siga un dels epicentres del debat polític i que es busquen solucions de consens”. La regidora continua explicant que “totes les reformes, emparades i justificades amb la crisi, semblen anar encaminades a la privatització de les pensions, i ja van publicitant-ho amb molt poca vergonya, quan per a un treballador en precari, la possibilitat d’un estalvi personal suficient per a garantir una pensió digna és nul·la”.

A més, “augurar la impossible sostenibilitat del sistema públic de pensions és impresentable quan s’han destinat 45.000 milions d’euros de diners públics al rescat de la banca, quan s’ha aprovat una amnistia fiscal i el frau fiscal existent és equivalent al cost de la sanitat pública d’un any, o quan s’ha anat buidant la vidriola de les pensions, any rere any, per part del Govern de Mariano Rajoy, per la seua nefasta gestió econòmica” conclou Llàcer.

Amb l’aprovació d’aquesta moció s’instarà al govern de l’Estat a que realitze diverses accions per reformar el sistema de pensions com entre d’altres elevar la quantia de la pensió de jubilació conforme a la nova fórmula de càlcul de la base, reconéixer el dret al subsidi de desocupació per a majors de 52 anys, finançar el sistema públic de Seguretat Social a través dels Pressupostos Generals de l’Estat quan les cotitzacions socials no ho aconseguisquen o potenciar les inspeccions de treball per reduir el frau.