Per sisé any tindran lloc les «10 excursions voltant d’Alcoi», una iniciativa amb les qual donar a conéixer el patrimoni històric, natural i arqueològic de la ciutat. Les 10 rutes s’han organitzat per a l’últim diumenge de cada mes entre febrer i novembre, i estan organitzades a tres bandes entre el CAEHA, el Museu Arqueològic Municipal i l’Ajuntament d’Alcoi.

El president del CAEHA, Pedro Juan Parra, ha destacat en roda de premsa que entre les novetats per a aquest any es troba la ruta «Escenaris de la crònica negra d’Alcoi (1900-1936)», i una xerrada sobre botànica funerària en l’excursió del cementeri municipal d’Alcoi.

D’altra banda, el director del Museu Arqueològic, Josep Maria Segura, recorda que totes les rutes són completament gratuïtes i que únicament cal inscripció prèvia per a la visita teatralitzada del poblat ibèric del Puig, ja que s’ha de reservar un autocar. En aquest cas s’ha de trucar al telèfon del museu: 96 553 71 44.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, anticipa un major nombre d’edicions d’aquestes excursions d’acord a la «bona acollida que han tingut altres anys». També recorda la primera de les rutes que tindrà lloc, el pròxim 25 de febrer, amb la visita al jaciment medieval del Castellar.

 

Moment de la roda de premsa

Cartell