Des de la regidoria de Comerç s’ha donat a conéixer la revalidació de l’acord pel qual les grans superfícies romandran tancades al públic durant la trilogia festera, els dies 22, 23 i 24 d’abril. La regidora de l’àrea, Vanesa Moltó, és conscient del gran esforç que suposa per a aquestes empreses un tancament prolongat, per la qual cosa agraeix la seua voluntat de respectar les festivitats locals. D’aquesta manera, el pacte ha sigut reeditat després que s’assolira inicialment en 2016.

La normativa de la Conselleria de Comerç indica que quan hi ha tres dies festius consecutius i alguna gran superfície ho demana, s’ha d’habilitar un dia d’obertura, prèvia consulta a diferents òrgans. Per evitar aquesta obertura, que perjudica els treballadors d’aquestes empreses, la regidoria de comerç va concretar una reunió inicial fa dos anys per tal d’acordar entre tots un criteri comú.

L’edil de Comerç recorda que es tracta d’una iniciativa que any rere any «ha tingut una molt bona acollida, tant entre els veïns com entre els mitjans de comunicació, els quals l’any passat difongueren de manera molt positiva l’esforç de respectar la festivitat». Moltó afegeix que enguany, «després de posar-se en contacte amb grans superfícies que han obert recentment a la ciutat, també s’ha rebut la voluntat d’aquestes per sumar-se a la iniciativa».

Recordem que el xicotet comerç té llibertat horària, no obstant això, tant la Cambra de Comerç com la Federació i Aceca comparteixen la intenció de permetre a tota la ciutat gaudir de les festes en les millors condicions.