La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi va aprovar l’oferta d’ocupació pública per a l’exercici 2017, amb 9 places d’oposició lliure, 1 de torn de mobilitat i 24 d’oposició de promoció interna. Aquestes van ser propostes que va fer el Govern en la Mesa de Negociació amb els Sindicats i que després Subdelegació de Govern va reduir en dues places d’oposició lliure, deixant-les en 7, finalment seran 9 i 2 de torn de mobilitat.

Cal assenyalar que de les dues places per oposició lliure que havien quedat per a Policia Local es passa a 6, seguiran havent 3 per a administratius. L’ajuntament ha hagut de renunciar a la d’arquitecte tècnic i informador turístic. A més s’ha aconseguit una més per torn de mobilitat, pel que hi haurà dues per agents de policia.

La intenció de l’Ajuntament és que el procés per a cobrir les places comence de forma immediata. En el cas de la policia local, cal recordar que hi ha un procés de 6 places (4 per oposició lliure i 2 del torn de mobilitat) i ja ha estat publicada en el BOP la data de la primera prova que serà el 23 de febrer, pel que si tot es desenvolupa amb normalitat, en 2018 es podrien incorporar a la plantilla 14 agents.

El regidor de Personal, Alberto Belda, ha destacat que «Aquestes incorporacions donaran resposta a les necessitats de la ciutat i dels ciutadans, pel que podrem oferir uns bons serveis públics vull donar les gràcies a l’esforç del departament de personal, i l’alcalde, hem hagut d’insistir molt en la negociació amb subdelegació».

Belda, explica: «Estem oferint totes les places que ens permet la llei, acomplint l’anomenada taxa de reposició».

La taxa de reposició va ser implantada l’any 2009, i especifica les places que pot cobrir un ajuntament per baixes (jubilacions o defuncions), ja que no es poden crear noves contractacions. Aquesta taxa ha anat variant des del 30% de 2009 fins a l’actualitat on es pot cobrir el 50% de les baixes i el 100% en cas dels prioritaris com la Policia o d’atenció al públic, s’ha passat de 2 places a 4 ja que informador turístic i arquitecte tècnic no són considerats prioritats segons els criteris d’aquesta taxa.

Recordem que a més es cobriran 24 places per concurs-oposició de promoció interna, 11 seran d’administratiu, 2 d’oficial de Policia Local, 5 de tècnic auxiliar de biblioteca-arxiu, i una d’auxiliar administratiu general, ajudant encarregat de jardins, ajudant de museu, encarregat-responsable de Medi Ambient, encarregat-responsable Obres i Serveis i tècnic de gestió turística.