La classificació de la Mesa de Contractació ha determinat la millor oferta de les presentades per un total de 39 empreses que optaven a reurbanitzar el carrer Entença. L’oferta guanyadora ha sigut la de l’empresa «CHM Obras e Infraestructuras S.A.» per un import total de 1.459.134,08 euros, que redueix de forma considerable la base de licitació que era de 1.652.817,89 euros. Cal recordar, que la nova Entença està dins de l’EDUSI, projecte finançat per fons Feder amb una inversió global de 20 milions d’euros.

L’empresa té, una vegada notificada, 10 dies per a presentar tota la informació. Complert el tràmit, l’adjudicació definitiva passarà per Junta de Govern. El govern espera, si no hi ha imprevistos, que l’obra puga començar al mes de març. «És una obra molt esperada per tots, i encara que els tràmits en aquest tipus de contractes són molt llargs, sembla que queda menys per a que la transformació d’una de les vies més important d’aquesta ciutat comence. Tenim un projecte emblemàtic, que ha aconseguit atraure a 39 empreses demostrant la seua innovació en sostenibilitat i la importància de la Smart City» explica Manolo Gomicia, regidor de Territori i Ciutat Intel·ligent.

Gomicia també destaca la importància de l’obra dins de l’estratègia de la ciutat EDUSI, que compta amb finançament dels fons Feder. «L’estratègia finançada per Europa començarà a executar-se amb el projecte d’Entença, esperem que siga un model per a tots de l’estratègia «Alcoidemà». Hem de ser conscients de la importància d’haver rebut fons Feder, una subvenció europea que molt poques ciutats han aconseguit i que és una oportunitat de tornar a recuperar la capitalitat d’Alcoi com a ciutat referent en tota la Comunitat Valenciana».