Ahir, dijous 8 de febrer, va tindre lloc al Centre Cultural d’Alcoi l’acte de presentació de l’espai unitari No+Precarietat de les comarques de l’Alcoià i el Comtat amb una assemblea constituent. La intenció és revitalitzar la protesta en el carrer amb un moviment social unitari, que siga l’expressió d’una situació compartida i patida per moltes persones i col·lectius.

L’acte d’ahir pretén ser l’inici de tot un seguit d’accions col·lectives que donen veu a les lamentacions individuals que molta gent viu, perquè entenen que “es corre el perill que el conformisme acabe per instal·lar-se de manera resignada i permanent”. És per aquest motiu que la sala del Centre Cultura aglutinà prop de 60 persones amb la finalitat d’exposar el testimoniatge de
persones que estan en risc de pobresa o exclusió social, sobretot joves i majors de 45 anys.

Foren veus que encaminades a “reflectar la precarietat en allò personal i professional: la gent treballadora a qui se’ls impedeix un treball digne; la joventut, que encadena acomiadaments encoberts en períodes de prova; les persones grans, que cobren una pensió de misèria; les persones aturades, les desnonades, les que no poden pagar la calefacció ni la llum; les autònomes i falses autònomes; les que perderen les beques, les ajudes a la dependència; les que esperen en les llistes i sales dels hospitals; les persones amb diversitat funcional, silenciades i precàries; les que migren per no tenir oportunitats en el seu país, etc”, asseveren.

En l’acte constiuent es decidí sumar-se a la mobilització del dissabte, 10 de febrer a Alacant (18h, a la Plaça del Mercat) aprofitant el sisè aniversari de la reforma laboral del govern del PP. És una reforma que el col·lectiu demana derogar perquè entenen que “ha dut a la major precarietat laboral i social dels darrers anys, amb contractes que han passat de fixes a
eventuals, amb l’obligació de fer més hores de les que consten en contracte, a la baixada de remuneracions, a la precarització en les pensions”.

L’assemblea constiuent ha marcat una nova reunió el dimecres, dia 14 de febrer, a les 19 h. a la Unesco d’Alcoi. Serà una reunió oberta per anar traçant les línies d’actuació a nivell local, barrial i sectorial en les comarques. L’única condició, diuen des de la plataforma, “és respectar i acompanyar les persones amb recolzament mutu i solidari”. A finals de maig està prevista una gran mobilització a Madrid.