Si fa pocs mesos es coneixia que la Tourist Info d’Alcoi era la tercera oficina de turisme que millor tracte telefònic dispensava a la Comunitat Valenciana, ara l’Ajuntament ha informat que el volum d’atencions va incrementar l’any passat un 11,67% respecte a 2016; el que és el mateix, de 28.092 a 31.372. En termes generals, el perfil de la persona que fa ús dels serveis de la Tourist Info és aquella que ho fa de manera presencial (93,4%), procedent de l’estat espanyol (56,4%), i en abril (27%).
Per mesos, abril, amb les seues festes de Moros i Cristians, continua sent el mes amb major nombre d’atencions (8.473); setembre, gràcies a la I Fira Modernista, es posiciona segon (3.605); i desembre tercer, amb la festivitat nadalenca (3.438).

No obstant això, des de la regidoria de Turisme es pretén evitar una marcada estacionalitat de les visites; per aquest motiu, fa pocs dies la regidora de l’àrea, Lorena Zamorano, presentava el nou cicle de rutes «Descobreix Alcoi», unes visites que pretenen, al llarg de tot l’any, fer valdre el patrimoni artístic, natural i històric de la ciutat.

Seguint amb la classificació de les atencions, per canal de contacte, les més nombroses foren les atencions presencials (29.305), seguides per les telefòniques (1.710), per correu electrònic (350) i correu ordinari (7).

Altra de les classificacions que es pot realitzar a partir de les dades és la que distingeix entre gent local i turistes, tant estatals com estrangers. En aquest sentit, són els estatals (17.704) aquells que més sol·liciten els serveis de l’oficina de turisme, seguits pels locals (10.541), i els estrangers (3.127).