El govern municipal durà al plenari del mes de febrer les modificacions del PGOU per a poder iniciar dos projectes estratègics per al futur econòmic d’Alcoi: el Parc Tecnològic i Cultural de l’Illa de Rodes i la nova seu d’AITEX. Les avaluacions ambientals i territorials estratègiques ja han sigut aprovades amb tots els informes necessaris i ara, passarà pel plenari l’aprovació de la modificació puntual del PGOU. D’aprovar-se, i després de l’exposició pública de 45 dies, es podrà iniciar la redacció dels dos projectes i començar les obres.

El Govern de Toni Francés, portarà al plenari del mes de febrer, l’aprovació de la modificació del PGOU per a poder desenvolupar dos projectes fonamentals pel futur econòmic de la ciutat i per a la legislatura actual. Es tracta d’una banda, del projecte desenvolupat per Aitex amb la construcció de la nova seu a l’eixida cap a Banyeres, i de l’altra, el Parc Tecnològic i Cultural de l’Illa de Rodes, situat al nucli urbà amb més de 7000 m² dedicats a la dinamització econòmica i a nous espais culturals.

Segons l’alcalde, Toni Francés, «la nova seu d’Aitex serà possible gràcies al treball conjunt que hem fet entre l’Institut i el Govern Municipal per garantir la permanència d’aquest important institut, referent d’innovació a Alcoi». La nova seu, que Aitex construirà d’acord a les necessitats del segle XXI, permetrà també l’agrupació de tota la seua activitat que actualment es distribueix en més de 5 ubicacions en diferents parts de la ciutat. L’alcalde posa l’accent en què «Alcoi continuarà sent la capital d’investigació i desenvolupament del sector tèxtil mundial gràcies a Aitex, amb unes instal·lacions que s’adapten perfectament a les necessitats presents i futures d’aquest institut referent».

D’altra banda, el projecte de Parc Tecnològic Econòmic i Cultural de Rodes, subvencionat per la Diputació d’Alacant i emmarcat dins de l’estratègia EDUSI finançada per Europa amb Fons Feder, serà una altra de les apostes de futur de la ciutat.
Francés destaca: «la recuperació de l’antiga ‘Fundición Rodes Hermanos’, edifici emblemàtic del patrimoni industrial, suposarà recuperar un buit urbà degradat, amb 6000 m² al cor de Santa Rosa, per a crear un espai de referència per al desenvolupament econòmic no només d’Alcoi sinó de la província d’Alacant que, a més a més, ens permetrà incrementar les dotacions culturals.”

Les modificacions que es proposen són dues. En el cas de l’Illa de Rodes, el PGOU actual de 1989 qualificava aquest espai com a educatiu i amb el canvi passarà a dotacional multifuncional. El que permetrà desenvolupar el projecte de parc tecnològic i cultural, on s’ubicarà el futur Institut Tecnològic de la Cosmètica, una llançadora d’empreses tecnològiques, espais per a emprenedors, entre altres, a més d’espais culturals com l’arxiu municipal, o una nova biblioteca per al barri.

D’altra banda, la nova seu d’AITEX que s’ubicarà al barri de Batoi a una parcel·la de 12.000 m², una la modificació puntual del PGOU suposa passar de l’actual residencial a terciari, aquest canvi permetrà canviar l’índex d’ocupació sobre rasant del 30% al 60% i passar d’una altura màxima de 6 plantes a una altura màxima de 3, adaptant-se a així a les necessitats de l’institut tecnològic que comptarà amb 18.000 m² edificats.

Illa de Rodes

 

Sede del CEEI y AITEX